Uudised

Elbe tööd ja pühendumist tunnustati rahvusvahelisel tasandil

25 March 2024

Märtsi alguses valiti JA Eesti programmijuht Elbe Metsatalu 2024. aasta NAEE Patricia Elderi rahvusvahelise auhinna laureaadiks. Palju õnne olulise tunnustuse puhul!

Patricia Elderi rahvusvaheline auhind on mõeldud tunnustamaks inimesi, kelle pühendumus majandusharidusele on märkimisväärselt mõjutanud selle valdkonna arengut üle kogu maailma. Elbe on majandus- ja ettevõtlusharidust aidanud edendada 1990. aastate algusest. Seda 30 aastat Eesti Majandus- ja Ettevõtlusõpetajate Seltsi juhi, õpetaja ning alates 2015. aastast ka JA Eestis programmijuhina. Just tema suure pühendumuse, põhjalikkuse ja laiahaardelisele lähenemisele pälviski ta rahvusvahelise majandushariduse edendajate assotsiatsiooni poolt esimese eestlasena selle tunnustuse.

Elbe rõõmustas auhinna üle väga, kuid poleks ette kujutanud kui pikaajaliseks ja sügavaks meie koostöö väikese Eesti ja suure USA majandushariduse edendajate vahel kujuneb. “Mitmed varasemad auhinnasaajad on olnud minu koolitajad rahvusvahelistel koolitustel ja õppereisidel! 25-aastase koostöö jooksul olen saanud palju õppida, omandatud aktiivõppe kogemusi ja metoodikat jagada, ise koolitusi läbi viia nii Eesti majandusõpetajatele kui ka JA Eesti rahvusvaheliste projektide kaudu teiste Balti riikide ja muude Euroopa riikide majandusõpetajatele ja koolitajatele. Oleme juunis taas võõrustamas US majandusõpetajate ja õppejõudude Study Touri Baltimaades,” sõnas auhinda Atlantas vastu võttes Elbe lootusrikkalt.

Patricia Elder, kelle nime auhind nüüd kannab, oli varem USA NCEE Economics International juht, kes tegeles rahvusvaheliste koolituste korraldamise ja USA õppejõudude vahendamisega arenevatesse riikidesse maailmas, et edendada majandusharidust ja innovaatilist metoodikat neis maades.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-