Uudised

Girls Go Circular robotite ideede võistlusel esindab Eestit Tallinna 21. Kooli naiskond

05 November 2023

Sellest õppeaastast alates pakume JA Eesti poolt õpetajatele võimalust kasutada uut ja põnevat ringmajanduse õppeprogrammi Girls Go Circular, mille kaudu saavad 14-19 aastased õpilased arendada ettevõtlusoskustega koos ka enda digipädevust ning õppida tundma ringmajandust.

Girls Go Circular õppeprogrammi läbivatele tüdrukutele toimus oktoobrikuus põnev keskkonnasõbralike robotite ideede võistlust, mille võitja sõidab 5. detsembriks Brüsselisse tüdrukute ja naiste STEM foorumile koos veel 20 projektis osaleva riigi esindajatega. Eestit esindab Brüsselis enda ideega tiim AirPurify Tallinna 21. Koolist, kelle välja mõeldud ideeks oli õhupuhastusrobot, mis aitaks lahendada linnasid vaevat õhusaasteprobleeme. Moodsa õhupuhastustehnoloogiaga varustatud robot mõõdab õhusaaste tasemeid ja puhastab aktiivselt õhku kahjulikest saasteainetest. Selle täiustatud andurid tuvastavad ja sihivad saasteallikaid, nagu sõidukite heitmed ja tööstuslikud saasteained ning neutraliseerivad need kiiresti. Roboti disain sulandub sujuvalt linna esteetikaga, tagades, et see ei häiri ümbruskonna ilu.

Girls Go Circular õppeprogrammi kasutamisega ootame jätkuvalt liituma uusi koole ja õpetajaid. Ringmajanduse e-õppe moodulit on võimalik kasutada põnevate töötubade läbviimiseks, integreerida Õpilas- ja minifirma programmi või läbida ettevõtlusõppe, geograafia, informaatika jt tundide raames. Õppemooduleid saab läbida nii eesti, inglise kui ukraina keeles ning valikus on 16 erineva teemaga õppemoodulit kolmel erineval raskusastmel. Õpilastel on võimalik ringmajandusega tutvust teha läbi erinevate teemade nagu näiteks: kliimamuutus, e-jäätmed, robootika, AI, toit, mood, jätkusuutlik liikumiskeskkond, kaasav linn, plastiku ümbermõtestamine, metallid jne.

Girls Go Circular õppematerjalide kasutamiseks palume õpetajatel registreerida klassid opetaja.ja.ee.

Lisainfo liis@ja.ee

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-