Uudised

Õpi ringmajandust, loo robot ja sõida Brüsselisse!

03 October 2023

Sellest õppeaastast alates pakume JA Eesti poolt õpetajatele võimalust kasutada uut ja põnevat ringmajanduse õppeprogrammi Girls Go Circular, mille kaudu saavad 14-19 aastased õpilased arendada ettevõtlusoskustega koos ka enda digipädevust ning õppida tundma ringmajandust.

Septembri kuu jooksul on juba 30 kooli üle Eesti uut Euroopa Innovatsiooni ja Tehnoloogia Instituudi poolt loodud programmi katsetanud ning õpilastele ringmajandust tutvustanud läbi erinevate põnevate teemade (nagu näiteks robootika, e-jäätmed, kliimamuutus, AI) eesmärgiga suurendada koolitüdrukute huvi STEM ja IKT valdkonna vastu.

Programmi kasutamisest huvitatud õpetajatele toimub 11. oktoobril kell 15.55-17.00 Girls Go Circular e-õppeprogrammi lähemalt tutvustav online töötuba

Töötoas tutvume koos Girls Go Circular õppeplatvormi ja selle kasutamisega, teeme läbi mõned näiteülesanded erinevatest teemamoodulitest ning töötoa lõpus räägime üle ka põhilised programmi kasutamise soovitused. 

Registreerumine toimub õpetajate platvormil opetaja.ja.ee. Õppeprogrammi kasutamiseks palume õpetajatel registreerida klassid! Online töötuppa ootame osalema kõiki huvilisi ja ka neid õpetajaid, kes on õppeprogrammi esialgsel tutvustusel juba osalenud.

Ägeda lisavõimalusena on ringmajanduse programmi läbivatele tüdrukutele loodud ka väike võistlus - ROBOT CHALLENGE. Eesti ägedaima roboti idee loojatele on auhinnaks sõit Brüsselisse, et 5. detsembril kohtuda osalejatega 20st riigist ning osa võtta Women and Girls in STEM foorumist.

ROBOT CHALLENGE - ülesanne õpilastele:

• Mõelge 2-3 liikmelise tüdrukute tiimiga välja robot, mis aitaks lahendada mõnd keskkonnaprobleemi.

• Töötage välja roboti prototüüp: digitaalselt, kasutades 3D-disaini tarkvara VÕI füüsiliselt taaskasutatud materjale kasutades.

• Salvestage oma robotit tutvustav lühike ingliskeelne video pitch (max 3 min).

• Lisainfo ja video esitamine hiljemalt 23. oktoobriks 2023: https://eit-girlsgocircular.eu/wgsf23-robot-challenge

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-