Uudised

Võtame põhikooliga äriideede mõtlemise ette!

18 September 2023

Uus kooliaasta algab paljudes koolides sellega, et mini- ja Õpilasfirmasid alustada soovivad noored teevad ajurünnakuid, ideearenduspäevi või käivad häkatonidel, et leida teostamiseks sobivat ideed. JA Eesti on eelkõige minifirmadele Pepco toetusel juba aastaid selles protsessis abiks olnud, et noori sütitada, panna nad mõtlema minifirma tegemisest ning ehk leida ajurünnaku käigus ka sobiv idee, mida ellu viia.

18. septembril tegime kaks „Võta ise ette“ koolituspäeva Minifirma alustamiseks. Toetasime Sindi ja Tori Gümnaasiumide seitsmendikke ning Laiuse ja Vaimastvere Põhikoolide noori. Nii Sindis kui ka Laiusel on varem minifirmasid tehtud, kuid Sindis on uus õpetaja, kes vajas selles protsessis tuge. Ka Vaimastveres ja Toril on Minifirma tegemise vastu noortel huvi olemas ning nüüd, kui koolis ka juhendaja olemas, on võimalused õpilasettevõtete sünniks olemas.

Koolituspäevad olid meeleolukad ning noortel tuli ideid seinast seina. Vahvamad olid näiteks ratastel äratuskell, mille kinni vajutamiseks tuleb hommikul ennast voodist välja vedada või mänguline toidujagaja kassidele, mis toimib nii, et maiuse saamiseks tuleb kassil enne lihtne ülesanne ära lahendada. Oli ka väga praktilisi ideid, nagu külmakott traumajärgseks jahutamiseks ning erilised sõõrikud, mis just politseinikel pärast rasket tööpäeva meele heaks teeksid. Samuti on täiesti teostatavad minifirmade ideed funktsionaalsed kotid ning puidust lõikelauad. Kaaslaste tunnustuse teenisid välja Laiusel külmakotid ning Sindis hea une padi, mis laulab ise unelaulu ja tagab eriti magusa une.

„Võta ise ette“ koolituspäevad tõid eelmisel aastal häid tulemusi. Minifirmad hakkasid tegutsema Oru koolis, Rakke koolis ja Paides ning mini-minifirmad Põltsamaal.  

Sellel hooajal saame pakkuda alustavates koolides ja õpetajatele veel kaht Pepco „Võta ise ette“ inspiratsioonipäeva. Kutsume huvilisi endast märku andma. Õpetajatele pakume kogu hooaja jooksul tuge ning nõustamist. 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-