Uudised

JA Eestit tunnustati Aasta haridusteo tiitliga

31 August 2023

Augustis kuulutas Tallinna linn välja 54 kandidaati 14 kategoorias, millest aasta haridusteo tiitliga tunnustati ka Junior Achievement Eestit ning ülemöödunud õppeastal korraldatud ettevõtlusfestivali Gen-E "Euroopa parim Õpilas- ja üliõpilasfirma 2022".

JA Eesti panustab õppimist ja õpetamist toetavasse õpikeskkonda projektide kaudu. Vastutusrikkaimaks projektiks oli Euroopa parima Õpilasfirma võistlus Tallinnas, kus osales 41 Õpilas- ja 21 üliõpilasfirmat 40 riigist. Eestit esindasid hästi Tallinna 21. Kooli õpilas- ja EBS üliõpilasfirma. Lisaks aitas JA võistlusest osa saada Ukraina pagulaste õpilasfirmal. Eesti õpilased ja õpetajad said võistluse külastamisest rikkaliku kogemuse ettevõtlusõppeks ja kontakte koostööks. Noorte loovust ja innovaatilisi ideid nägid Tallinna elanikud ja külalised, mõistes ettevõtlikkuse vajalikkust tulevase põlvkonna jaoks. Euroopa õpilasfirmade võistluse korraldamisel olid abis 60 vabatahtlikku õpilast paljudest koolidest, kes said töökogemuse, uusi ideid ja kontakte, tunnetasid enda arengut, iseseisvust ja panust meeskonnas.

2021/2022. õppeaastal kasutati JA programme 291 koolis 14034 õpilase poolt, loodi 510 õpilasfirmat 220 koolis. Õpilaste õpimotivatsiooni, loovust ja ettevõtlikkust arendavad ja panevad pingutama elulised tegevusõppe programmid, Õpilasfirmade meeskonnatöö, koolitused, laadad, majandusteadmiste olümpiaad ja rahatarkuse viktoriin ning innustavad ettevõtluspäevad ja töötoad koolides üle Eesti. Kaasatud õpilaste ja õpetajate arv on igal aastal tõusutrendis, mille üle on meil tohutult hea meel.

Parimatele antakse tunnustused üle 6. oktoobril toimuval Õnneliku õpetaja galal.

Loe teiste tunnustuse pälvinud kandidaatide kohta rohkem ..

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-