Uudised

KANDIDEERI: Pakume rahvusvahelist võimalust Õpilasfirmadele

30 August 2023

Uus õppeaasta on täis põnevaid väljakutseid õpilastele. JA Eesti ootab Õpilasfirmasid osalema rahvusvahelises ettevõtlusõppe projektis.

1. septembril alustab JA Eesti, JA Läti ja JA Soome ühisprojekt „Central Baltic Young Entrepreneurs“ (CBYE) Õpilasfirmade programmis osalevatele noortele rahvusvahelise ettevõtluse õppimiseks. Projektis on oodatud osalema eelkõige väljaspool suurlinnu (Tallinn, Tartu, Pärnu) elavaid gümnaasiumitaseme õpilasi ning samuti siin õppivaid Ukraina noori. 

Sel aastal keskendub projekt eelkõige rahvusvaheliste ettevõtete juhtimisele, võrdsetele võimalustele, erinevate riikide töökultuurile, aga ka üldse ettevõtlikkuse arendamisele, koostööle ja naaberriikide klientide tundmaõppimisele

Projekt algab oktoobri lõpus Eestis toimuva konverentsiga, kuhu koguneb kolmest riigist kokku 100 noort. Konverentsil tutvutakse, leitakse endale koostööpartnerid, osaletakse mitmetes juhtimismängudes, kuulatakse spetsialistide nõuandeid ning osaletakse rahvusvahelises töövarjupäevas peamiselt neis ettevõtetes, kus on multikultuurne töötajaskond või kus igapäevane töö tähendab suhtlemist välismaaga. Ühisõpilasfirmasid ei looda, küll aga arutatakse üksteise probleeme ja taas kodus olles tehakse turu-uuring ka partnerite toodetele. Uuesti kohtutakse kõigi kolme riigi laatadel, millele eelneb või järgneb töövarjupäev neis riikides. Aasta lõpus kirjutatakse lühike aruanne projektis õpitust.

CBYE noored valib välja JA Eesti motivatsioonikirjade põhjal, mida palume esitada hiljemalt 9. oktoobriks aadressile roger@ja.ee.

Projekti rahastab INTERREG Central Baltic.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-