Uudised

GEN-E: Mis ja millal toimub?

06 July 2023

Gen-E Euroopa Ettevõtlusfestival toimub 11.-14. juulil Istanbulis. Festivalile sõidavad kokku Euroopa riikide parimad Õpilasfirmad ja üliõpilasfirmad, kes hakkavad võistlema Euroopa parima tiitli nimel. Ka Eesti on võistlusel esindatud ning ootab oma poolehoidjaid interneti vahendusel võistlusmelule kaasa elama. Teeme ülevaate eesootavatest sündmustest, mida ei tasu maha magada.

Gen-E Euroopa Ettevõtlusfestival koosneb kahest eraldiseisvast võistlusest, mille raames valitakse välja Euroopa parim Õpilasfirma 2023 ning Euroopa parim start-up ehk üliõpilasfirma 2023. Eesti on esidnatud sel aastal Õpilasfirmadele suunatud võistlusel. Lisaks kõige ihaldusväärsematele tiitlitele kuulutatakse välja ka mitmeid eriauhindu ning online-võistluste võitjad, kuhu võisid kandideerida kevadel kõigi riikide teisedki tublid Õpilasfirmad.

Eestit esindab Euroopa Õpilasfirmade võistlusel Võru Gümnaasiumi Õpilasfirma Milspray, mis toodab spreipudelis kamuflaažvärve militaarhuvilistele.

3.-4. juuli
  • Toimusid online-vestlused žüriiga, kus žürii liikmed küsitlesid Õpilasfirmasid ja üliõpilasfirmasid põhjaliku detailsusega. Eestit esindava Milspray sõnul läks neil žüriivestlus väga hästi ning kõik oluline sai öeldud. Põhjaliku ettevalmistusperioodi jooksul tunnevad noormehed oma toodet äärmise põhjalikkusega ning oskavad vastata igale võimalikule küsimusele. Vestlused žüriiga on alati rangelt konfidentsiaalsed.
11. juuli
  • Gen-E festivalil osalejad saabuvad võistluspaika Istanbulis. Toimuvad põnevad töötoad ning harjutatakse lavaesinemisteks.
  • Lõppeb rahva lemmiku hääletus Gen-E kodulehel Expo alal. Eestile on võimalik oma hääl anda SIIN. Menüüst tuleb valida “Estonia”, kus kuvatakse mitu Eesti Õpilasfirmat, kelle poolt on võimalik hääl anda.
12. juuli

10:30-15:00 OTSE: lavaesinemised | Otseülekannet on võimalik vaadata järgnevatel platvormidel:

13. juuli

09:30-13:00 stendivoor Istanbulis | (otseülekannet sellest ei toimu, kuid meeleolukaid fotosid vahendame toetajatele sotsiaalmeedias)

18:00-23:45 OTSE: Gen-E auhindade tseremoonia | Pidulikult galal antakse välja Euroopa parima tiitel ning tunnustatakse mitmeid teisi Õpilasfirmasid säravate eripreemiatega. | Otseülekannet on võimalik vaadata järgnevatel platvormidel:

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-