Uudised

Mentorid ootavad endale ägedaid õpilasi tiiva alla

03 November 2022

JA Eesti on juba aastaid püüdnud ettevõtlusõppesse ja Õpilasfirmade programmi kaasata kogenud eksperte, kes oleksid valmis oma teadmiste, praktiliste oskustega ja nõuannetega olema toeks alustavatele Õpilas- ja minifirmadele.

Mentor ei asenda kindlasti koolis tegutsevat Õpilasfirmade juhendajat. Juhendaja on läbinud vastava koolituse JA Eestis, tunneb Õpilasfirmade programmi reegleid ja eripärasid, kuid sageli puuduvad tal ettevõtluskogemused ning tegelik kokkupuude ärimaailmaga. Et õpilased saaksid õpilasfirmat tehes rohkem, vajavad nad õpetaja kõrvale toeks inimest, kes on valmis oma teadmisi rahandusest, turundusest ja ettevõtlusest nendega jagama ning probleemide korral nõu andma. Õpilasfirmas läbivad õpilased ettevõtluse kõik etapid, nõu ja tuge võib vaja minna alates äriidee väljatöötamisest  ja äriplaani kokkupanekust kuni kapitalivajaduse määramise ja raamatupidamiseni. Eelmisel aastal tegutses Eestis 450 Õpilas- ja minifirmat, kellest mentor oli ca 35 protsendil.

Ka sel õppeaastal oleme täiendanud oma mentorite platvormi ning igal Õpilasfirmal on võimalus leida endale sobiv mentor, kellega ise ühendust võtta ning hoida kontakti. Õnneks on sel aastal kontakt-kohtumised võimalikud ning seetõttu soovitame julgelt omalt poolt kohtuda mentoriga näost näkku. Alati on võimalus kiiretel aegadel nõu küsida ka videokõne või e-kirja teel.

Praegu ootavad enda tiiva alla aga erinevate ettevõtlusvaldkondade spetsialistid. Näiteks on end mentorina üles andnud meie vilistlane ja KOMM Agentuuri juht Regina Soop, start-up entusiast Richard Kraft, Southwestern Advantage Eesti müügijuht Mihkel Annilo, PwC ärinõustamise konsultant Evelin Glinjanski, aga ka palju teised suure kogemuste pagasiga mentorid.

TUTVU KÕIGI MENTORITEGA SIIN!

Õpilasfirmadel on võimalik ka omaalgatuslikult võtta ühendust just neile sobivas valdkonnas tegutsevate spetsialistidega ning paluda neid omale mentoriks!

Lisaks ettevõtlustaustaga ärimentoritele, on Õpilas- ja minifirmadel endale paluda nõu andma ka nooremmentoreid. Nooremmentoritega on võimalik nüüd samuti kontakti võtta läbi Õpilasfirmade veebiplatvormi.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-