Uudised

E-viktoriinist võttis osa tuhandeid noori üle Eesti!

06 October 2022

Traditsiooniline Junior Achievement Eesti e-viktoriin koostöös Pepcoga 7. – 9. klassi õpilastele toimus ettevõtlusnädala raames 6. oktoobril 2022. E-viktoriinist olid oodatud osa võtma kõigi põhikoolide õpilased vaatamata sellele, kas nad õpivad koolis majandust või mitte.

Viktoriin toimus aadressil viktoriinid.ee ning koolides said õpilased majandust puudutavatele küsimustele vastata kella 8.00 - 16.00. Viktoriini küsimustele tuli osavõtjatel vastata individuaalselt ning kasutada oli üks õlekõrs – internet!

Tänavu võttis majandusteemalisest e-viktoriinist osa 1954 õpilast 79st koolist üle kogu Eesti. Silmapaistvamate tulemustega tõusid esile Võru-, Tartu-, Harju- ja Pärnumaa õpilased.

Kõige rohkem punkte noppisid e-viktoriinil kaks noormeest:

  • Andres Viling (Rõuge Põhikool; 9. klass; 29/30 punkti)
  • Mikk Artur Mikfelt (Tartu Karlova Kool; 9. klass; 29/30 punkti)

E-viktoriin majandusest on esimene etapp kolmeosalisest 7. – 9. klasside õpilaste meeskonnamängust CREATLON, mida on JA Eesti viinud läbi juba aastaid koostöös EBS Gümnaasiumiga. Viktoriini lahendajatel on nüüd võimalus kokku panna 2-3-liikmelised võistkonnad, need registreerida ja hakata usinalt lahendama meeskonnatöö vooru ülesandeid. Tiimidel on aega kolm kuud, et lahendada ära nutikust, loovust ja teadmisi vajavad kaks mahukat ülesannet.

Kevadel ootab võistkondasid ees juba kolmas etapp ehk loovtöö. Sel aastal on taaskord ettevõtlusmuinasjuttude loomise aeg ning tiimidel on vaja välja mõelda üks eriline muinasjutt.

Kolme vooru tulemuste põhjal selguvad selle õppeaasta parimad kreatleedid juba aprillikuus. Tublimad kutsutakse EBS Gümnaasiumisse õpilasvõistluste autasustamise aktusele, kus parimatele on välja pandud ka ettevõtjatele väärilised auhinnad.

Creatloni võistluse kirjelduse ja ülesanded leiate http://ja.ee/sundmused/creatlon

  

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-