Hea ettevõtja – aita tuua värsked majandusteadmised noorteni!

JA Eesti annab 2025. aasta alguses välja uue majandusõpiku gümnaasiumile. Kutsume ettevõtjaid kirjutama õpikusse oma lugu, mis illustreeriks mõnd majanduse teemat elulise näitega, õppetunniga, soovitustega.

Majandus- ja ettevõtlusõpe on gümnaasiumiastmes kinnitatud ainekavaga valikaine, mida õpib ligi 5000 noort igal aastal. Majandusõpe on vajalik, et noored saaksid aru ettevõtluse ja majanduse põhiprintsiipidest, teaksid, kus luuakse väärtust ning oskaksid ise rahaga mõistlikult ümber käia.

Tänastest õpilastest kasvavad tulevased ettevõtjad ja töötajad, kelle väärtushinnangutest ja arusaamadest sõltub riigi käekäik, seetõttu on elementaarsete majandusteadmiste viimine kõigi noorteni eluliselt oluline. Sellest sõltub noorte enda heaolu ning Eesti riigi tulevik.

JA gümnaasiumi majandusõpik koos sinna juurde kuuluvate õppesimulatsioonide ning metoodikaga on gümnaasiumis ja järjest rohkem ka kutsekoolides enim kasutatav õppematerjal majanduse õpetamiseks. Eelmise õpiku andsime välja 2018. aastal ja see vajab kindlasti uuendamist. Vananenud on näited ja muutunud on seadusandlus. Töö käigus oleme saanud õpetajatelt tagasisidet, millised teemad vajavad põhjalikumat käsitlemist või paremaid selgitusi.

Uut majandusõpikut paneme kokku koostöös EBSi õppejõududega ja teiste tunnustatud spetsialistidega. Teemasid näitlikustame Eesti ettevõtete lugude ja näidetega. Õpiku tiraažiks on planeeritud 2000 eksemplari ja kindlasti tuleb paberõpiku kõrvale ka e-õpik.

Õpiku väljaandmist finantseerime ettevõtjate näidete ja lugudega. Ettevõtlusnäide pakub noortele teadmist päris ettevõtlusmaailmast ja teisalt annab meile vahendid õpiku väljaandmiseks.

Tutvu õpiku sisu ja autoritega!

Scroll to Top