Eestit esindas Euroopa võistlusel väärikalt Nullivann

2.-4. juulil valiti Itaalias toimunud Euroopa Ettevõtlusfestivalil Gen-E Euroopa parimat Õpilasfirmat. Itaaliasse sõitsid kohale kõigi Euroopa riikide parimatest parimad Õpilasfirmad, et teada saada kes saab auväärse tiitli omanikuks sel aastal.

Euroopa parimaks kuulutati Austriast pärit Õpilasfirma Treberei, kes valmistab õlletehase teravilja jääkidest pastat.

Aasta innovaatori tiitel reisis aga Õpilasfirmaga 99Robotics Taani. Taanlaste firma kasutab bioloogiat, tehnoloogiat, tehisintellekti ja põllumajandust, et vähendada CO2 heitmeid.

Palavas Sitsiilias esindas Eestit Õpilasfirma Nullivann, mis koosnes neljast Gustav Adolfi Gümnaasiumi noormehest. Nullivanni tooteks olid kvaliteetsed ja tervist toetavad külmavee vannid. Imeilusate vannide ehitamisel taaskasutatakse IBC veekonteinereid, et tootmine oleks jätkusuutlik. Gen-e esimesel päeval läbisid Eesti poisid edukalt lava esinemiste vooru ning teisel päeval anti endast parim võistluse viimases etapis – stendivoorus. Eesti sai igati väärikalt esindatud ning vannid püüdsid nii žürii kui pealtvaatajate tähelepanu.

Eesti delegatsiooni lennutas Sitsiiliasse SEB Eesti ja Haridus- ja Teadusministeerium. Eesti parima Õpilasfirma riietas võistluseks  Tallinna Kaubamaja.

Scroll to Top