Uudised

NordPlus Horizontal projekti“Green Creativity“ kohtumine Lätis

06 March 2023

JA Eesti, JA Islandi, JA Läti, Talsi 2. Keskkooli ja Tallinna 21. Kooli ühine projekt „Roheline loovus“ ehk Green Creativity tõi osalejad taas kokku, et koos uusi keskkonnasõbralikke õppemeetodeid arendada ja õpetajaid koolitada.

Seekord kohtusime Lätis 4.-6. märtsil. Laupäeval külastasid projektis osalejad Läti Õpilasfirmade laata, kus suur osa Õpilasfirmasid olid vägagi keskkonnateadlikud. JA Eesti arendusjuht Epp Vodja oli laata külastades positiivselt meelestatud: "Aasta aastalt näeme nii Eestis kui ka mujal Euroopas Õpilasfirmasid, kes on oma toote viimse detailini ka keskkonnasäästlikuse aspektist läbi mõelnud ning suudavad oma jätkusuutlikud põhimõtted lihtsalt ja arusaadavalt ka kliendi teadvusesse tuua".

Paralleelselt Domina kaubanduskeskuses toimunud laadaga viisid JA Eesti koolitajad läbi ka Läti majandusõpetajate koolituse rohelistes simulatsioonides. JA Eesti esindajad kasutasid koolitusel juba Eesti õpetajate talvekoolis katsetatud rohelise ettevõtluse mänge, aga uuena lisasti seni veel proovimata kaardimäng, mis ühendas ettevõtte juhtimise keskkonnasõbraliku mõtteviisiga igas ettevõtte tegevuse staadiumis. JA Eesti suureks rõõmuks õnnestus simulatsioon suurepäraselt ning ootame võimalust seda ka Eesti õpetajatega läbi teha. Nii laada- kui ka koolituse kogemus, vestlus Läti õpetajate ja projektikaaslastega andsid palju arutelu- ja analüüsiainet terveks õhtupoolikuks.

Pühapäeval külastasime JA Läti kontorit, kus arutati projekti edasisi samme - mida on vaja veel teha, kuidas kõige otstarbekamalt kasutada projekti ressursse ning tööde jaotust osalejate vahel nüüd, kui on kõige paremini avaldunud projektis osalejate tugevamad küljed.

Esmaspäeval külastas delegatsioon Talsi 2. Keskkooli, uurisime nende kooli ettevõtlusõppe korraldust, analüüsisime kooli keskkonnasõbralikku ja koostööle suunatud mõtteviisi ning vaatasime-kuulasime ja ka osalesime majandustunnis. Seal mängisime koos õpilastega ressursside loova kasutamise mängu, mille kindlasti oma projekti lõpus valmivasse materjali lisame.

Käik oli õpetlik, inspireeriv ja tuleb kindlasti kasuks ka Eesti ettevõtlusõppele!

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-