Uudised

JA Worldwide esitati teistkordselt Nobeli rahupreemia nominendiks

06 March 2023

Kõiki maailmas tegutsevaid Junior Achievement-i organisatsioone ühendav JA Worldwide esitati juba teist aastat järjest Nobeli rahupreemia nominendiks. Junior Achievement Eesti on JA Worldwide liige.

JA Worldwide loodi 104 aastat tagasi ning on nüüdseks kõige suurem noori ühendav organisatsioon maailmas, pakkudes ainuüksi möödunud aastal üle 15 miljonile õpilasele õpikogemust tööhõive ja ettevõtluse alal. Rohkem kui 100 riigis tegutsevad Junior Achievement-i organisatsioonid õpetavad noortele arendama oskusi ja hoiakuid, et luua ettevõtteid, leida tähendusrikas töö ning olla aktiivsed kogukonna liikmed.

Nobeli preemiate kandidaate on õigus esitada vaid riigipeadel, valitud ametnikel, valitud valdkondade ülikoolide professoritel, varasematel Nobeli preemia laureaatidel ning mõndadel teistel märkimisväärsetel isikutel.

Asheesh Advani, JA Worldwide tegevjuht: „Rahu on võimalik vaid siis kui iga riigi ja regiooni noortel on majanduslik jõud. Junior Achievement-i töö on võimestada noori üle maailma andes neile vajalikud teadmised, võimalused ja eneseusu. Rohkem kui sajandi on JA õpetanud ettevõtlusoskusi ja majanduslikku võimekust ka piirkondades, kus valitseb poliitiline ebastabiilsus, vägivald ja sõda. Selle töö eest on JA Worldwide-i tunnustatud aasta aastalt kui maailma TOP10 organisatsiooni, kes pakub majandusharidust miljonitele noortele“. 

Vahemikus 1901 kuni 2022 on Nobeli rahupreemia välja antud 140 laureaadile, kellest 110 on olnud üksikisikud ning 30 organisatsioonid.

Loe täispikka ingliskeelset artiklit siit

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-