Uudised

Kas mina juhin raha või juhib raha mind? Tule ja saa teada!

12 January 2023

Rahandusministeerium kutsub majandus- ja ettevõtlusõpetajaid ning nende õpilasi taas vaatama ja kuulama Pangaliidu korraldatud noorte rahatarkuse veebikonverentsi „Kas mina juhin raha või juhib raha mind?“, mis seekord toimub 23. märtsil kell 13.00-15.30. Sobivaim sihtgupp on 7.-12. klass.

Mis ees ootab? 

Konverentsi juhib saatejuht Katri Teller. Oma rahatarkust jagab tuntud muusik, kelle nime jätame hetkel üllatuseks. Sellest, millised tööriistad aitavad oma unistuste elu elada ning alustada investeerimisega, räägib edukas investor, Investeerimisklubi ja -festivali looja ning Superangel fondijuht Marko Oolo. Paneelis arutavad oma esimesi samme ettevõtjatena edukate Õpilasfirmade eestvedajad Rasmus Riim (ÕF Drycycle), Kermo Nurmoja (ÕF Rahatähed) ja Elisabet Jääger (ÕF Mani). Õpilasfirmade paneeli juhib JA Eesti programmide vilistlane Rudolf Gustav Hanni (ÕF Seik, Ajujahi võitja). 

Teises paneelis aga võtakse arutuse alla rahapsühholoogia – kohtutäitur Risto Sepp, Peaasi.ee psühholoog Elina Kivinukk ning rahatarkuse ja käitumusliku vaate uurija Leonore Riitsalu arutavad selle üle, kuidas meie ja meie lähedaste rahaga seotud mured ja rõõmud meie vaimset tervist mõjutavad ning kuidas nende muredega hakkama saada. Esinejaid lisandub veelgi!

Konverents lõpeb traditsioonilise veebiviktoriiniga, mille 13-15-aastaste vanuseklassi võitjad lähevad Eestit esindama Brüsselisse üle-euroopalisele noorte rahatarkuse võistlusele. 

Konverentsi saab vaadata kogu klass korraga, ent seda võib korraldada ka nii, et õpilased on kodudes oma ekraanide taga. Rahaga ümberkäimise oskus on igapäevaselt vajalik ning rahatarkuse teemad leiab õppekavast ühiskonna- ja inimeseõpetuse tundidest. Samas on see ka osa ettevõtlikkuspädevusest, mida kõik õpetajad moel või teisel edasi annavad.

Pane oma klass/kool kirja SIIN, sest registreerunud õpetajate vahel loosime välja erinevaid auhindu. Peaauhinnaks on tasuta finantshariduse e-kursus Teie poolt valitud klassile.

Üritusega liitumiseks vajalikku linki jagab korraldaja nädala jooksul enne üritust.

LISAINFORMATSIOON 

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-