Uudised

NORDPLUS HORIZONTAL projektiga Islandil

30 November 2022

JA Eesti esindus viibis 24.-28. oktoobrini NordPlus Horizontal projekti „Green creativity“ raames Islandil.

Islandi kohtumisel katsetati, analüüsiti ja mõeldi välja tegevusi koos võõrustajate ning kolleegidega JA Lätist, mis oleksid noortele haaravad ning mis annaksid ettevõtlusõppele rohkem rohelist ja jätkusuutlikku suunda.

Üks enim meeldinud tegevusi oli vana tuntud spagetitorn, millele lisasime rohelise mõõtme. Islandi koolitaja ajurünnaku lõuendimeetod pakkus samuti kõigile huvi. Nii neid kui ka teisi rohelise ettevõtluse tegevusi kavatseme üsna pea meie õpetajatega talvekoolis proovida.

Green Creativity projekti raames püüame ettevõtlusõppesse tuua tegevusi, mille kaudu õpilased mõistaksid paremini rohelise mõtteviisi vajadust, ning anname neile ka oskusi oma ettevõtteid tulevikus jätkusuutlikumaks muuta. Projekti esimene aasta kulub olemasolevate keskkonnasõbralike õpimeetodite kaardistamiseks ja uute välja mõtlemiseks. Teine aasta on plaanitud ühiseks õpetajate koolitamiseks nii Eestis, Islandil kui ka Lätis ning selleks, et õpetajad neid meetodeid ka koolides katsetaksid.

Projekti partnerid on Junior Achievement Eesti, Junior Achievement Läti, Junior Achievement Island, Tallinna 21. Kool ja Talsi 2. Keskkool.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-