Uudised

Euroopa parimad valitakse suvel Eestis

27 May 2022

Sel suvel korraldab JA Eesti koostöös JA Euroopaga Tallinnas Õpilas- ja üliõpilasfirmade ettevõtlusfestivali GEN-E, mille käigus tunnustatakse Euroopa parimaid.

12.-15. juulil võtavad Eestis omavahel mõõtu Euroopa parimad Õpilasfirmad® ja tudengiettevõtted enam kui 40 riigist. Tegu on üle kolme aasta esimese JA Euroopa suursündmusega, mis saab toimuda koha peal. Selle raames saabub Eestisse üle 600 külalise, kelle hulgas on nii õpilasi, tudengeid, õpetajaid, juhendajaid, tippettevõtjaid, poliitikuid kui ka ametnikke.

Tegu on juba teise korraga, mil JA Eestil on avanenud võimalus korraldada Euroopa Õpilasfirmade võistlust. Aastal 2014 toimus see sündmus samuti Tallinnas. Sel korral on aga ürituse maht veelgi kasvanud ja lisandunud on ka tudengifirmade võistlus. 

7. JUUNI kell 11:00
  • Gen-E avatseremoonia – avatseremooniast kanname üle JA Eesti Facbook'i lehel ja festivali ametlikul kodulehel gen-e.eu.
  • Virtuaalse laada avamine – kuigi 14. juulil toimub laat ka Vabaduse väljakul, siis alates juunikuust on võimalik Õpilasfirmade ja tudengifirmade toodetega tutvuda ka virutuaalsel laadal. Sinna leiad tee läbi festivali ametliku kodulehe gen-e.eu.
  • Algab rahva lemmiku hääletus veebis (avatud kuni 12.06) – kõigil üle maailma on võimalik anda hääl võistluse kodulehel oma lemmiku Õpilasfirma poolt.
15. JUUNI

Õpilasfirmade ja tudengifirmad esitavad tegevusaruanded. Tegevusaruandeid hindab suurte kogemuste pagasiga žürii. Euroopa parimated peavad oskama oma tegevust analüüsida ja finantsid peavad olema korras. Aruanne moodustab ühe osa parimatest parima valimisel.

4.-8. JUULI

Online-vestlused žüriiga. Vestlusvoorus uurivad žüriiliikmed Õpilasfirmade ja tudengifirmade tegevuse, sihtide ja väärtushinnangute kohta. See võistlusvoor toimub teiste osalejate ja pealtvaatajate eest varjatult, kuid moodustab samuti ühe osa parimatest parima valimisel.

13. JUULI kell 10:10-14:35

Õpilasfirmad ja tudengifirmad tutvustavad oma tooteid laval. Lavaesinemistest toimub otseülekanne nii JA Eesti Facebook’i lehel kui ka festivali ametlikul kodulehel gen-e.eu.

14. JUULI 
  • kell 11:00-15:00 on Vabaduse väljakul avatud Õpilasfirmade ja tudengifirmade laat, kus noored ettevõtjad ootavad oma toodetega tutvuma ja ostlema möödujaid. Tule Sinagi!
  • kell 19:30-23:45 auhindade tseremoonia, kus kuulutatakse välja mitmeid eriauhindu ning aasta oodatuimad tiitlid „Euroopa parim Õpilasfirma 2022“ ning „Euroopa parim tudengifirma 2022“. Galast toimub otseülekanne JA Eesti Facebook’i lehel ning võistluse ametlikult kodulehel gen-e.eu.

Eestit esindab Euroopa Õpilasfirmade võistlusel Tallinna 21. Kooli Õpilasfirma Drycycle, mis toodab Eesti diivani- ja telgitööstuse ülejääkidest jalgrattasadulakotte ja märgumatuid sadulalakatteid.

Korraldamist toetavad Edu ja Tegu programm, SEB pank, Tallinna linn ja paljud teised. 

Värskeima info saamiseks registreeri end võistluse kodulehel https://gen-e.eu/

Oleme loonud ka võistluse Facebook’i ürituse.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-