Uudised

JA Eesti aastate õpetajad 2022

11 May 2022

JA Eesti tunnustab juba kolmandat korda ettevõtlus- ja majandusõppesse suure panuse andnud õpetajaid elutööpreemiaga - JA Eesti aastate õpetaja tiitliga. Sel aastal pälvisid selle tunnustuse 9 õpetajat!

 

 

 

Elutööpreemia saajad sellel aastal on:

Helje Jaarma

Helje Jaarma on Parksepa Keskkooli majandus- ja ettevõtlusõppe hing. Alates 1996. aastast on Helje õpetanud majandust ja ettevõtlust JA Eesti programmide alusel, ta juhendab Õpilasfirmasid ja korraldab töövarjupäevi. Tema arvukad õpilased hindavad tema heasoovlikkust, täpsust ja huumorimeelt.

Kristi Suppi

Kristi Suppi on Pärnu Tammsaare kooli õpetaja, kes on pühendunud Pärnumaa õpilaste ettevõtlikkuse arendamisele, õpetanud majandust mitmes koolis ja tema kunagised õpilased teevad tegusid ärimaailmas. Ta juhendab mini-minifirmasid, mini- ja Õpilasfirmasid ning tänu temale toimub Pärnus igal aastal õpilasfirmade laat "Jäärmark".

Maie Paap

Maie Paap on Aravete Keskkooli mitmekülgne majandus- ja ettevõtlusõpetaja, tõeline maa sool, kes õppeaineid lõimides aitab õpilastel mõista kodukohas ja maailmas toimuvat. Tema õpilased osalevad Creatlonis ja teistel majandusvõistlustel, teevad mini- ja Õpilasfirmasid ning tõestavad, et väikesest koolist sirguvad ettevõtlikud ja elus edukad noored.

Reet Tiro

Reet Tiro on Tallinna Arte Gümnaasiumi klassiõpetaja, kes õpetab oma kooli algklassi õpilastele "7 sammu" programmi üle 20 aasta. Reet on loov ja ettevõtlik ning vaatamata sellele, kas koolis puhuvad majandus- ja ettevõtlusõppe osas soodsad või mitte nii soodsad tuuled, alustab tema käe all igal aastal suure klassi jagu 1. klassi õpilasi uurima, kuidas elu ühiskonnas tegelikult käib. Reeda õpilased võtavad osa kõikidest JA Eesti ettevõtmistest.

Anneli Koppel

Toila Gümnaasiumis teavad kõik väiksemad ja suuremad õpilased, et Anneli Koppeli tundides tehakse teistsuguseid tegevusi, kui teiste õpetajate omades. Anneli õpetab "7 sammu" programmi alusel noori toilakaid 22 aastat. Ta innustab oma õpilasi osa võtma kõikidest Ida-Virumaal toimuvatest majandus- ja ettevõtlusalastest tegevustest ning JA Eesti võistlustest. Tema õpilased tuletavad neid ettevõtmisi meelde ka täiskasvanutena.

Galina Jarotskaja

Galina on meiega algusest peale. Ta on hingelt ettevõtlik ja majandusõppe usku ning ei saa olla ilma õpetamata! Vaatamata sellele, et Galinal ei ole oma kodukooli ning tema põhitööks on noorte inimeste karjääri suunamine, õpetab ta igal aastal mõnes Tallinna koolis majandust ja ettevõtlust, nii põhikooli 3. astmes kui ka gümnaasiumis.

Helle Anijärv

Helle Anijärv õpetab Tartu Hiie Koolis eelkõige geograafiat ning seob sellesse majandus- ja ettevõtlusteemad. Helle innustab iga aastal oma õpilasi JA Eesti e-viktoriinis ning teistes ettevõtmistes osalema. Ta annab endast parima, et iseseisvasse ellu astuvad erivajadusega noored oleksid ettevõtlikud, neil oleks lai silmaring ning nad tunneksid end elus ja karjääris kindlalt.

Piret Viil

Piret Viil on Rõuge Põhikooli õpetaja, kes oskuslikult ühendab majandusõpet, matemaatikat ja digimaailma nii laste kui noorte seas, on palju aastaid jaganud majandusteadmisi, juhendanud ettevõtlusmuinasjuttude kirjutajaid ning mini- ja Õpilasfirmasid mitmes Võru- ja Põlvamaa koolides.

Ene Saar

Ene Saar on Tallinna Reaalkooli direktor ja majandusõpetaja, kelle loovus ja sügavad teadmised on jäädvustatud JA Eesti töövihikutesse ja majandusülesannetesse. Tema õpilased on aastate jooksul võitnud palju auhindu majandusolümpiaadidel. Suur tänu Ene, et oled seisnud majandus- ja ettevõtlusõppe riiklike ainekavade koostamise ja tunnustamise eest. 

JA Eesti kollektiiv tänab kõiki oma pikaaegseid ja särasilmseid õpetajaid. Soovime teile samasugust tegutsemisindu veel pikkadeks aastateks! Tänu teile on Eesti ettevõtlusmaastik suurepärasel tasemel.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-