Uudised

Tänasest alustab Peaasi.ee meeleolu parandamise e-kursus

20 December 2021

MTÜ Peaasjad on saanud valmis veebi teel läbiviidava kursuse, mille eesmärk on jagada tõenduspõhist infot meeleolu parandamiseks ja vaimse tervise tugevdamiseks ning arendada oskuseid iseenda aitamiseks. Kursusega saab alustada endale sobival ajal, see kestab 10 nädalat ning iganädalaselt peaks kursuse läbimiseks arvestama u 1-2 tundi.Tänu Coca-Cola toetusele on kursus kuni 30-aastastele tasuta.

“Jõulud võivad tuua palju rõõmu, aga mitte alati. Pühadeajal võivad inimesed tunda rohkem stressi, alanenud meeleolu ja üksindust. Ootame e-kursusele osalema kõiki inimesi, kes tunnevad, et nende meeleolu on alanenud, energiatase vähenenud ning elurõõmu varasemast vähem. Pakume võimalust õppida ja läbi proovida erinevaid tehnikaid, et ennast aktsepteerida, toetada oma mõtteid ja tundeid, und ja suhtlemisoskust,” ütles Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

Peaasi.ee meeleolu parandamise e-kursus on mõeldud noortele ja täiskasvanutele, kelle elu häirivad alanenud meeleolu, langenud energiatase, huvide ja elurõõmu vähenemine. See ei tähenda, et inimesel kindlasti on depressioon, aga kuna tegemist on depressiooni peamiste sümptomitega, siis keskendutakse kursusel sellele, et depressiooni olemusest paremini aru saada ja õppida viise, kuidas oma enesetunnet parandada. Ka need, kellele ei ole depressiooni diagnoosi, kuid kes kogevad eelpool nimetatud tunnuseid, võivad kursusest ikkagi kasu saada ja oma enesetunnet parandada. 

E-kursus koosneb 10-st sammust, millest igaühe all on lühivideo, lugemismaterjalid, iseseisvad ülesanded ning lisamaterjalid (videod, podcastid jms).

E-kursuse abil saavad osalejad

  • ülevaate depressiooni olemusest
  • võimaluse kaardistada depressiooni sümptomeid
  • hea une nõuandeid
  • õppida probleemilahendusoskuseid
  • õppida tegutsemise ja positiivsete emotsioonide tehnikaid
  • õppida mõtete jälgimise tehnikaid
  • õppida enda aktsepteerimise tehnikaid
  • täiendada suhtlemisoskust

E-kursuse sisumaterjalid on koostanud Sotsiaalministeeriumi ja Heateo Mõjufondi toel kliinilised psühholoogid Ailen Suurtee, Kadri-Liis Sits ja psühholoog Tuuli Junolainen. E-kursus on koostatud kognitiiv-käitumusliku teraapia põhimõtete, vaimse tervise tõenduspõhiste raamatute ning koostajate praktilise töökogemuse põhjal. 

10-nädalane e-kursus on avatud kõigile huvilistele. Kuni 30-aastased (k.a.) saavad e-kursusel osaleda tasuta tänu Coca-Cola toetusele. Eesmärgiks on e-kursust tasuta võimaldada tuhandetele kuni 30-aastastele noortele. Inimesed vanuses 31+ saavad e-kursuse soetada 15 euro eest.

Täpsem info kursusele registreerimiseks on veebilehel: https://peaasi.ee/meeleolu-parandamise-e-kursus/ 

MTÜ Peaasjad tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega meie ühiskonnas. Peaasjad on pälvinud oma tegevusega 2020 Aasta tervisesõbra tiitli ning Presidendi Sotsiaaltöö aastapreemia. 2020. aasta lõpus sai MTÜ Peaasjad Kodanikuühiskonna Aasta tegija 2020 - Aasta vabaühenduse tiitli.

Lisainfo:

Anna-Kaisa Oidermaa | Peaasi.ee tegevjuht | anna-kaisa.oidermaa@peaasi.ee

www.peaasi.ee

 

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-