Käimasolevad

Edu & Tegu

Elluviimise aeg: 01.2021 - 30.09.2023

Finantseerimise allikas: Euroopa Sotsiaalfond, Haridus- ja Teadusministeerium

Eesmärk: Arendada süsteemselt ettevõtlusõpet kõigil haridustasemetel: arendada õppeprogramme, koolitada õpetajaid, luua uusi õpikäsitlusi, viia läbi uuringuid ja tõsta avalikkuse teadlikkust ettevõtlusõppest.

Programm algas 2016. aastal. 2021 – 2023 on Edu ja Tegu jätkuprogramm, milles laiendatakse ettevõtlusõppe tegevusi, laiendatakse programmi ka karjääriõppe valdkonda ning alushariduse tasemele.

JA Eesti projekti tegevused:

JA Eesti ettevõtlusprogrammide arendamine, JA programmide metoodilised koolitused kõigi haridustasemete õpetajatele lasteaiast gümnaasiumini, mentorite ja õpilasmentorite kaasamine õppeprogrammi, programme toetavate õpilasürituste ja võistluste rahastamine ja arendamine, JA algklasside programmi „7 sammu“ arendamine. 

JA eksperdid osalevad aktiivselt Edu ja Tegu programmi üldhariduse töörühmas, kaasa lüüakse ka kutsehariduse töörühmas, kus väljatöötatud mooduleid on võimalik edukalt rakendada õpilasfirma programmis.

Valminud on õpiettevõtte programm kutsekoolides õppivatele täiskasvanutele, uuel perioodil katsetatakse ka Õpilasfirmat praktikameetodina.

Edu ja Tegu projekti partnerid: Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Maaülikool, Eesti Kunstiakadeemia, EBS, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Junior Achievement Eesti, Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik, SA Innove ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Projekti kodulehekülg: www.ettevotlusope.edu.ee

Projektijuht: Kersti Loor, kersti@ja.ee.

Meie veebileht kasutab küpsiseid parema kogemuse tagamiseks. Loe lähemalt.

-